Korpstur sommeren 2015

Korpstur sommeren 2015

Publisert av Guro Bakke den 11.08.15.

23 blide musikanter og et stort knippe foreldre reiste fredag 19. juni til Bekkestua for å delta i Norgesmesterskapet i marsjering. Marsjering er kanskje lite kjent som konkurranseform for mannen i gata, men de som har erfaring fra korpsbevegelsen vil vite at marsjering er en av flere grener i de årlige mesterskapene for skolekorps. I tillegg konkurreres det i drill, janitsjar og brass. Årets NM i marsjering gikk av stabelen i Nadderud arena lørdag 20. juni, og det ble avholdt konkurranser i Formasjonsmarsj (á la Kongens garde) og Gatemarsj, som foregår etter et bestemt mønster bestående av 90 og 45 graders svinger samt kuvendinger. Korpsene spiller tre ulike marsjer både under marsj og stående. Bedømmingen foretas av to dommere som hver på sin side vurderer den musikalske framførelsen og marsjeringen.

Hoff jente og guttekorps har brukt våren til å øve inn det kompliserte gatemarsjprogrammet i idrettshallene i distriktet. De har hatt god hjelp fra Bernt Håkon Danielson, Vegard Bakkeli og John Inge Næss, som alle har erfaring fra Hans Majestets Kongens 3. gardekompani. John Inge deltok for øvrig også sammen med korpset. De unge musikantene har hatt en flott utvikling i løpet av våren og var på alle måter klare for konkurransen. Det stilles høye krav til presisjon i en slik sammenheng og våre lokale representanter hadde blant annet lagt vekt på å øve inn marsjene utenat, slik at de spilte uten noter. Ikke dårlig for et korps med en stor andel musikanter under 12 år, synes vi.Korpset etter marsjkonkurransen som ga 87 av 100 oppnåelige poeng

Konkurransen gikk etter planen og tamburmajor Una Fadum Aune var svært fornøyd med innsatsen til konkurransedebutantene. Korpset høstet lovord for sin positive innstilling til konkurransen og nivået de hadde oppnådd på relativt kort tid med øvelse i denne konkurranseformen. Hoff fikk totalt 87 av 100 mulige poeng. Med en uttalt målsetning om 80 poeng må altså deltakelse sies å være en suksess! Hoff kom på tredje plass bak Smågardistene med 91 og vinnerne Nøtterøy skolekorps med 93 poeng. Dette er begge erfarne, store korps med lang fartstid i slike konkurranser. Dermed var det særdeles hyggelig for musikantene fra Lena å bli kjent, og utveksle erfaringer med norgesmesterne fra Nøtterøy som de delte overnattingssted med.

NM var en del av Smågardistfestivalen som ble holdt i anledning Smågardistenes 100 årsjubileum i år. Der møtte de mange andre flotte korps, men størst inntrykk gjorde nok Alexandria Marching band som kom hele veien fra Minnesota for å demonstrere sin unike, amerikanske stil. De imponerte de andre deltakerne stort.

Smågardistene arrangerte 100 årsjubileum og NM i marsjering

Nå har de pallplasserte musikantene fra Hoff jente og guttekorps for lengst kommet hjem for å hvile fortjent på laurbærene med en lang sommerferie.

Nå venter nye oppgaver. Vår høyt verdsatte dirigent de siste årene, Una Fadum Aune har hevet taktstokken for siste gang i Hoff jente og guttekorps. Hun reiser fra bygda for å gå på folkehøgskole. For de glade musikantene var det derfor ekstra stas at hun kunne avslutte sin karriere i Hoff jente og guttekorps på en måte som de alle er stolte av.
  Fra august hilser korpset Thomas Petersen fra Jaren velkommen som musikalsk leder. Han kommer til en fornøyd gjeng ungdommer som håper de kommer marsjerende forbi nettopp deg ganske snart!